Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 640g246kcal6.4g44.2g1.3g16g
Palsternakka 300g191kcal1.5g35.4g1.2g13.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g472g127kcal6.1g22.7g0.9g8g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)32g80kcal3.5g1g7g0.5g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g30g34kcal0.2g6.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 800g309kcal1.3g65.3g0.7g12g
Mustapippuri, annos 1g2g4.6kcal0.2g0.8g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g300g630kcal69g0g39g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g100g140kcal2.8g6.5g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9352g3522kcal182g365.6g124.4g100g
Valittu annoskoko4676g1761kcal91g182.8g62.2g50g
Annoskoko puolitettuna2338g881kcal45.5g91.4g31.1g25g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712