Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki227g182kcal29.5g4.5g4.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 227g301kcal6g7.3g27.3g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g8g2.5kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana936g1006kcal71g34.2g63.6g0g
Valittu annoskoko468g503kcal35.5g17.1g31.8g0g
Annoskoko puolitettuna234g252kcal17.8g8.6g15.9g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803