Ruislimppu (oikeat makrot 1,6 x siivu)

Leipäsiivun paino x 1,6, niin saat makrot oikein laskuriin.

Liota hiiva veteen, lisää jauhoista osa ja sekoita.

Anna hapattua vrk huoneenlämmössä.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina hyvin, anna kohota.

Ota tässä vaiheessa 100g taikinajuureksi seuraavaan leivontaan, jolloin ei tarvitse hiivaa.

Säilytä juuri jääkaapissa tai pakastimessa.

Leivo 4 limppua ja kohota uudelleen.

Paista 250-275* 50-60min.

Kääri pyyhkeeseen ja pistä pussiin, niin leivän kova kuori pehmiää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 751 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho rainbow (Rainbow), annos 100g313g1095kcal31.3g193.9g6.3g62.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana939g2189kcal62.6g387.8g12.6g125g
Valittu annoskoko469g1095kcal31.3g193.9g6.3g62.5g
Annoskoko puolitettuna235g547kcal15.7g97g3.2g31.3g
Arvot/100g100g233kcal6.7g41.3g1.3g13.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=406591