Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g16g3.2kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 25g50kcal0.7g0.2g4.9g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana94g111kcal1.8g2.6g9.8g4g
Valittu annoskoko47g55kcal0.9g1.3g4.9g2g
Annoskoko puolitettuna24g28kcal0.5g0.7g2.5g1g
Arvot/100g100g117kcal1.9g2.8g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081