Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 77g59kcal1.5g12g0.2g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 282g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 26g8.6kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g5.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Hirvenjauheliha oma saalis59g66kcal13g0g1.8g0g
Emmental juustoraaste, lidl14g52kcal4.1g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana940g378kcal38g28g12g3.2g
Valittu annoskoko470g189kcal19g14g6g1.6g
Annoskoko puolitettuna235g95kcal9.5g7g3g0.8g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312