Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 175g49kcal1.9g7.5g0.3g3.6g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g88g46kcal5g4.6g0.9g0g
Pekoni, paistettu 33g169kcal5.4g0g16.6g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK175g298kcal17.5g17.5g17.5g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana942g1125kcal59.6g59.2g70.6g7.6g
Valittu annoskoko471g563kcal29.8g29.6g35.3g3.8g
Annoskoko puolitettuna235g281kcal14.9g14.8g17.7g1.9g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174