Papu-kasvissosekeitto

Tämä ohje on Vihreän Langan sivuilta; alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kidneypapuja sekä tavallista tomaattimurskaa + 1rkl chilimausteseosta (voisi varmaan olla esim sambal oelekia, 1 rkl chiliä on kyllä aika paljon eli harkinnan ja toleranssin mukaan).

Pilko sipuli, juuriselleri ja porkkana, kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki öljyssä (varo ettei öljy kuumene liikaa, varsinkin teräskattilassa vihannekset kärähtävät todella helposti).

Pilko valkosipuli veitsellä (älä purista ettei mausta tule kitkerää), lisää kattilaan ja kääntele puolisen minuuttia.

Kumoa mukaan valutetut ja huuhdellut pavut (huom, ohjeen pavut ovat valmiiksi keitettyjä, ns purkkipapuja), chilitomaattimurska, vesi, soija ja sokeri.

Anna keiton kypsyä hiljaa kannen alla poreillen, kunnes vihannekset ovat kypsiä, noin 20-30 min. Soseuta keitto, lisää kerma (jos haluat vegaanisen keiton, käytä kaurakermaa), sitruunamehu ja persilja.

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kuumenna keitto varovasti uudestaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Juuriselleri 23g7.1kcal0.3g1g0g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.3kcal0.1g1.3g0g0.6g
Ruokaöljy keskiarvo 6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g88g31kcal1.4g6.1g0.1g0g
Soijakastike 14g8.1kcal0.7g1.3g0g0g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Valion ruokakerma 15%45g72kcal1.4g1.4g6.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Luomu suuret valkoiset pavut (Goggreen), annos 230g77g80kcal5.4g10.7g0.8g6.1g
Vesi135g0kcal0g0g0g0g
Persilja 1.8g0.5kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana943g576kcal20g54.4g28.2g16.6g
Valittu annoskoko471g288kcal10g27.2g14.1g8.3g
Annoskoko puolitettuna236g144kcal5g13.6g7.1g4.2g
Arvot/100g100g61kcal2.1g5.8g3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325037