Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g1401g2326kcal287.3g9.8g70.1g26.6g
Keräkaali 250g1401g336kcal16.8g57.5g2.8g29.4g
Porkkana 467g153kcal2.9g26g0.9g11.9g
Siirappi, tumma33g105kcal0g24.2g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 9g27kcal1g1.4g2g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 4.7g3.3kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Vesi1401g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9436g5901kcal616.2g238.8g151.8g136.2g
Valittu annoskoko4718g2951kcal308.1g119.4g75.9g68.1g
Annoskoko puolitettuna2359g1475kcal154.1g59.7g38g34.1g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207186