Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali401g85kcal4.8g13.6g0.8g8.4g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Inkivääri, tuore, silputtu5g4kcal0.1g0.9g0g0.1g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Soijakastike 10g6kcal0.5g1g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Ruohosipuli, tuore20g5.4kcal0.3g0.8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana944g626kcal13.2g36.6g47g18.4g
Valittu annoskoko472g313kcal6.6g18.3g23.5g9.2g
Annoskoko puolitettuna236g157kcal3.3g9.2g11.8g4.6g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764