Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa98g17kcal0.4g2.5g0.6g0.7g
Miniluumutomaatti, annos 250g70g14kcal0.4g2.3g0.2g0g
Purjosipuli 56g13kcal1g1.3g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Maa-artisokka 113g51kcal0.6g9.2g0.2g4.5g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)56g34kcal0.6g2.5g2.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa23g68kcal5.2g0g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana945g424kcal17g42.2g17.2g15.6g
Valittu annoskoko472g212kcal8.5g21.1g8.6g7.8g
Annoskoko puolitettuna236g106kcal4.3g10.6g4.3g3.9g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090