Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 146g35kcal2.6g3.2g0.4g3.4g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Parsakaali brokkoli 146g51kcal6.7g2.8g0.4g3.6g
Kasvisliemikuutio, Knorr5.8g16kcal0.5g0.6g1.4g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)117g187kcal3.2g3.2g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana945g610kcal27.6g25.2g39.6g16.2g
Valittu annoskoko472g305kcal13.8g12.6g19.8g8.1g
Annoskoko puolitettuna236g153kcal6.9g6.3g9.9g4.1g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139