Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1084g3720kcal110.5g758.9g13g37.9g
Sokeri 567g2302kcal0g566.5g0g0g
Leivinjauhe 42g73kcal2.2g15.8g0g0.2g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki667g374kcal56.7g33.4g1.3g0g
Kananmuna kuoreton 550g785kcal68.8g1.7g56.4g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1334g1121kcal14.7g244.2g5.3g24g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 475g3370kcal1.8g0g380.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9440g23489kcal509.4g3241g912.6g124.2g
Valittu annoskoko4720g11744kcal254.7g1620.5g456.3g62.1g
Annoskoko puolitettuna2360g5872kcal127.4g810.3g228.2g31.1g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273596