Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2800g1075kcal28g193.2g5.6g70g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g1400g4130kcal294g14g322g0g
Hunaja 98g324kcal0.5g79.2g0g0g
Oliiviöljy 182g1610kcal0g0g182g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g98g102kcal7.7g16g0.6g2g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g70g67kcal0.8g12.7g0g0g
Suola, annos 3g84g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9464g14613kcal662g630.2g1020.4g144g
Valittu annoskoko4732g7307kcal331g315.1g510.2g72g
Annoskoko puolitettuna2366g3653kcal165.5g157.6g255.1g36g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821