Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 125g101kcal2g21g0.1g3.8g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g250g350kcal47.5g0g17.5g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Kananmuna kuorineen punnittu75g95kcal8.2g0.2g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana950g1105kcal116g44.8g48.8g8.4g
Valittu annoskoko475g553kcal58g22.4g24.4g4.2g
Annoskoko puolitettuna238g276kcal29g11.2g12.2g2.1g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440339