Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g899g182kcal5.4g34.1g2.7g12.6g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 270g34kcal3g2.6g0.5g2.7g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki719g575kcal93.5g14.4g14.4g0g
Hunajameloni kuorittu 629g231kcal4g49.1g0.6g5g
Parsakaali brokkoli 360g126kcal16.6g7g1.1g9g
Saksanpähkinä 126g856kcal18.5g4.2g82g20g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g108g78kcal2.7g18.1g0.1g0g
Persilja 36g10kcal0.5g0.4g0.1g2.9g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g827g744kcal52.1g132.3g2.5g0g
Kananmuna, keitetty 593g846kcal74.1g1.8g60.8g0g
Rypsiöljy 97g858kcal0g0g97.1g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml90g19kcal7.3g0g0.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9504g9118kcal555.4g528g524.4g104.6g
Valittu annoskoko4752g4559kcal277.7g264g262.2g52.3g
Annoskoko puolitettuna2376g2279kcal138.9g132g131.1g26.2g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004