Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 600g2059kcal61.2g420.1g7.2g21g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl600g2041kcal84g336.1g40.2g66g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)300g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka135g1188kcal0g0g135g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Porkkana 750g245kcal4.7g41.7g1.5g19.1g
Palsternakka 450g286kcal2.3g53.1g1.8g20.3g
Sellerimuhennos 300g169kcal6.7g21.7g5.4g5.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka45g396kcal0g0g45g0g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Timjami 3g8.5kcal0.3g0.8g0.2g1.1g
Oregano, kuivattu 3g9kcal0.3g0.6g0.3g1.3g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g300g885kcal99g3.9g51g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9504g15134kcal550g1835g585.8g281.2g
Valittu annoskoko4752g7567kcal275g917.5g292.9g140.6g
Annoskoko puolitettuna2376g3784kcal137.5g458.8g146.5g70.3g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323