Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 3200g1760kcal51.2g421.8g5.4g27.2g
Sipuli (kuorittu)340g92kcal4.4g16.3g0.7g5.8g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g200g50kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka80g8kcal0.9g0.6g0.2g0.8g
Kirsikkatomaatti, suomalainen600g120kcal3.6g22.8g1.8g8.4g
Dijonsinappi, Maille, Original40g28kcal1.6g3.2g1.2g1.2g
Rypsiöljy 160g1415kcal0g0g160g0g
Viinietikka 120g25kcal0g0.6g0g0g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9520g7148kcal124.2g965.6g338.8g89g
Valittu annoskoko4760g3574kcal62.1g482.8g169.4g44.5g
Annoskoko puolitettuna2380g1787kcal31.1g241.4g84.7g22.3g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848