Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1416g382kcal18.4g68g2.8g24.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Rypsiöljy 24g212kcal0g0g24g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 44g151kcal4.5g30.8g0.5g1.5g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g48g103kcal6.6g10.3g4g0g
Vesi, vesijohtovesi 3200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9532g1829kcal62.8g246g62.8g52.2g
Valittu annoskoko4766g914kcal31.4g123g31.4g26.1g
Annoskoko puolitettuna2383g457kcal15.7g61.5g15.7g13.1g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330