Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g8.8g4.8kcal0.3g0.6g0.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.9g5.4kcal0.2g0.1g0.4g0g
Kukkakaali 174g42kcal3.1g3.8g0.5g4g
Palvikinkku HK 3%31g31kcal5.5g0.2g0.9g0g
Vesi263g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana956g165kcal18.2g9.4g4g8g
Valittu annoskoko478g83kcal9.1g4.7g2g4g
Annoskoko puolitettuna239g41kcal4.6g2.4g1g2g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830