Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g270g84kcal3.3g19.7g0.5g8.4g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Peruna, keskikokoinen 60g67g40kcal1g8.8g0.1g0.6g
Oliiviöljy 12g107kcal0g0g12.1g0g
Ruokakerma 5%, Valio67g44kcal1g2.8g3.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Valkopippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana958g589kcal12.6g69.2g32.4g20.4g
Valittu annoskoko479g295kcal6.3g34.6g16.2g10.2g
Annoskoko puolitettuna240g147kcal3.2g17.3g8.1g5.1g
Arvot/100g100g62kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297