Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g1997g6491kcal479.3g978.6g20g239.7g
Sipuli (kuorittu)266g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Sipuli (kuorittu)266g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Valkosipuli 133g144kcal10.5g21.7g0.8g2.8g
Chili paprika punainen200g80kcal4g18g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g100g325kcal10g49.9g10g10g
Kardemumma, annos 2g13g41kcal1.5g9.1g0.9g3.7g
Neilikka, annos 4g27g97kcal0.9g21.2g0.9g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g100g603kcal6.8g58.1g35g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g233g172kcal10.5g30.1g0.5g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g133g1141kcal0g0g133.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1332g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9600g18477kcal1061g2424.6g404.4g530.4g
Valittu annoskoko4800g9238kcal530.5g1212.3g202.2g265.2g
Annoskoko puolitettuna2400g4619kcal265.3g606.2g101.1g132.6g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830