Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 222g1963kcal0g0g222g0g
Sipuli (kuorittu)1070g289kcal13.9g51.4g2.1g18.2g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g1903g2245kcal159.8g315.8g40g76.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g357g1106kcal60.6g192.6g10.3g46.4g
Valkosipuli 63g69kcal5g10.3g0.4g1.3g
Juustokumina jeera (), annos 6g48g168kcal8.5g21g10.6g5g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 79g36kcal1.6g6.3g0.2g1.2g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Korianteri, tuore, annos 20g79g16kcal1.6g3.2g0.4g2.4g
Persilja 79g22kcal1.1g0.9g0.2g6.3g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g159g1031kcal34.9g4.1g92g20.6g
Sitruunamehu, laimentamaton119g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g238g737kcal40.4g128.4g6.9g30.9g
Rypsiöljy 357g3155kcal0g0g356.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9600g21744kcal656.4g1474.8g1483.8g419.2g
Valittu annoskoko4800g10872kcal328.2g737.4g741.9g209.6g
Annoskoko puolitettuna2400g5436kcal164.1g368.7g371g104.8g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413