Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 3000g6643kcal525g0g510g0g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Kauralese 200g720kcal36g91.2g15.4g35g
Kananmuna kuoreton 480g685kcal60g1.4g49.2g0g
Gouda juusto480g2064kcal129.6g0g168g0g
Voi 80g580kcal1g0.3g65g0g
Oliiviöljy 80g708kcal0g0g80g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9600g23058kcal1515.6g231.8g1777.2g86.4g
Valittu annoskoko4800g11529kcal757.8g115.9g888.6g43.2g
Annoskoko puolitettuna2400g5765kcal378.9g58g444.3g21.6g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272