Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi57g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)17g3.4kcal0g1.1g0g0g
Valkopippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.5g0g0.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g90g58kcal3.2g0.2g22.6g0g
Voi 283g2050kcal3.4g1.1g229.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton34g7.1kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana963g4243kcal13.6g6.8g504.6g0.6g
Valittu annoskoko482g2121kcal6.8g3.4g252.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna241g1061kcal3.4g1.7g126.2g0.2g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164