Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g225g338kcal45.7g0g18g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g8.4g8.1kcal0.4g1.4g0g0.4g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g208g69kcal3.1g10g0.8g0g
Oliiviöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana963g1000kcal99.6g26.6g54.6g2g
Valittu annoskoko482g500kcal49.8g13.3g27.3g1g
Annoskoko puolitettuna241g250kcal24.9g6.7g13.7g0.5g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.8g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433