Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g3378g3648kcal658.7g0g114.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 901g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)248g67kcal3.2g11.9g0.5g4.2g
Voi, 1 tl, 5 g113g822kcal1.1g1.1g90.1g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g158g552kcal17.3g0.8g50.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9648g10203kcal1361.6g31g512g10.8g
Valittu annoskoko4824g5102kcal680.8g15.5g256g5.4g
Annoskoko puolitettuna2412g2551kcal340.4g7.8g128g2.7g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993