Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1498g689kcal47.9g71.9g22.5g0g
Hiiva 150g112kcal19.7g1.6g0.6g10.3g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 120g361kcal0.1g88.8g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 195g629kcal56.5g13.6g39g59.6g
Ruisjauho (Rainbow)1199g3835kcal119.9g755.1g27.6g167.8g
Vehnäjauho puolikarkea 1169g4010kcal119.1g818g14g40.9g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl300g2697kcal0g0g299.6g0g
Puolukka 180g70kcal0.8g12.2g0.9g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9648g24805kcal728g3522.4g808.4g566.6g
Valittu annoskoko4824g12402kcal364g1761.2g404.2g283.3g
Annoskoko puolitettuna2412g6201kcal182g880.6g202.1g141.7g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600