Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g292g59kcal1.8g11.1g0.9g4.1g
Valkoviini kuiva 15g10kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.7kcal0.1g1.2g0g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.2g3.3kcal0.3g0.5g0g0.1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Vesi117g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)8.8g8.8kcal0.7g1.5g0g0.2g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g4.4g4.2kcal0.2g0.7g0g0g
Basilika, tuore 2.9g0.8kcal0.1g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl15g50kcal0.3g0.4g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana968g363kcal7g38g17.8g9.8g
Valittu annoskoko484g182kcal3.5g19g8.9g4.9g
Annoskoko puolitettuna242g91kcal1.8g9.5g4.5g2.5g
Arvot/100g100g38kcal0.7g3.9g1.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838