Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 224g1981kcal0g0g224g0g
Sipuli (kuorittu)1080g292kcal14g51.8g2.2g18.4g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g1920g2266kcal161.3g318.7g40.3g76.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g360g1116kcal61.2g194.4g10.4g46.8g
Valkosipuli 64g69kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Juustokumina jeera (), annos 6g48g170kcal8.5g21.2g10.7g5g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 80g36kcal1.6g6.4g0.2g1.2g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Korianteri, tuore, annos 20g80g16kcal1.6g3.2g0.4g2.4g
Persilja 80g22kcal1.1g0.9g0.2g6.4g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g160g1040kcal35.2g4.2g92.8g20.8g
Sitruunamehu, laimentamaton120g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g240g744kcal40.8g129.6g7g31.2g
Rypsiöljy 360g3184kcal0g0g360g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9688g21943kcal662.4g1488.4g1497.4g423g
Valittu annoskoko4844g10971kcal331.2g744.2g748.7g211.5g
Annoskoko puolitettuna2422g5486kcal165.6g372.1g374.4g105.8g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413