Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka251g421kcal50.1g0g25.1g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%63g75kcal1.8g2.8g6.3g0g
Korppujauho (Pirkka)31g112kcal4.4g21.9g0.7g1.6g
Sipuli (kuorittu)94g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Rypsiöljy 8.8g78kcal0g0g8.8g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl38g49kcal4.9g0.2g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana970g1522kcal124.8g58.8g88.6g6.4g
Valittu annoskoko485g761kcal62.4g29.4g44.3g3.2g
Annoskoko puolitettuna243g380kcal31.2g14.7g22.2g1.6g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949