Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka113g304kcal22.5g0g23.7g0g
Kurkku 75g8.2kcal0.4g1.1g0.1g0.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g94g19kcal0.6g3.6g0.3g1.3g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 38g4.9kcal0.4g0.4g0.1g0.5g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Vispikerma (Milbona)75g220kcal1.9g2.4g22.5g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.6g2.2kcal0g0.5g0g0g
Sinappi (teollinen)3.8g4.8kcal0.2g0.5g0.2g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 3.8g1.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana972g1365kcal72.6g17.4g110.8g4.6g
Valittu annoskoko486g682kcal36.3g8.7g55.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna243g341kcal18.2g4.4g27.7g1.2g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956