Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1500g361kcal27.2g33g4.5g34.5g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Parsakaali brokkoli 1500g526kcal69.3g29.3g4.5g37.5g
Kasvisliemikuutio, Knorr60g168kcal4.8g5.7g14.4g1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)1200g1920kcal32.4g32.4g180g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9720g6274kcal283g258.4g409.2g166.4g
Valittu annoskoko4860g3137kcal141.5g129.2g204.6g83.2g
Annoskoko puolitettuna2430g1568kcal70.8g64.6g102.3g41.6g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139