Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1601g2658kcal304.2g0g160.1g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Makaroni, keitetty, suolaa 701g677kcal21.1g137.2g2.2g6.9g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 1601g471kcal9g84.9g3.2g30.4g
Smetana, rasvaa n. 40 % 400g1561kcal8.5g8.8g168.1g0g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Juustoraaste emmental punaleima400g1561kcal116.1g0g120.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 30g0.4kcal0.1g0g0g0g
Oregano, kuivattu 4g12kcal0.4g0.9g0.4g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9728g13986kcal925.2g481g908.8g82.4g
Valittu annoskoko4864g6993kcal462.6g240.5g454.4g41.2g
Annoskoko puolitettuna2432g3497kcal231.3g120.3g227.2g20.6g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429