Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 907g4812kcal2.7g4.5g544g0g
Sokeri 771g3128kcal0g769.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 798g1138kcal99.7g2.4g81.8g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g1269g889kcal0g203.1g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1061g3819kcal137.9g742.6g22.3g37.1g
Leivinjauhe 54g96kcal2.8g20.6g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g36g145kcal0g35.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g28053kcal486.2g3558g1296.2g74.8g
Valittu annoskoko4896g14026kcal243.1g1779g648.1g37.4g
Annoskoko puolitettuna2448g7013kcal121.6g889.5g324.1g18.7g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=205687