Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 14g6.4kcal0.1g1.2g0g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g7.4g4.5kcal0.1g1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.4g1.1kcal0g0g0.1g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g0.4g0.9kcal0g0.1g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt3.9g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g39kcal0.6g5.4g1.4g1.4g
Valittu annoskoko49g19kcal0.3g2.7g0.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna25g10kcal0.2g1.4g0.4g0.4g
Arvot/100g100g39kcal0.6g5.5g1.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374