Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g6.3g0.1kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 13g65kcal0.5g6.7g3.9g0.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.5g1.6kcal0.1g0g0.6g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Kuohukerma (Ingman)25g85kcal0.5g0.8g8.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g327kcal2.2g21g26.4g1.4g
Valittu annoskoko49g164kcal1.1g10.5g13.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna25g82kcal0.6g5.3g6.6g0.4g
Arvot/100g100g332kcal2.2g21.3g26.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916