Vehnäsämpylät (patongit 4kpl)

Ohje alunperin kotivinkistä hampurilais- ja hodarisämpylät.

Liota hiiva käden lämpöiseen veteen ja lisää jauhoja kunnes muodostuu velli.

Nosta kulho vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun velli kuplii (n. 10min.), hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan tekoa.

Lisää loput jauhot, suola ja öljy.

Vaivaa hyvin.

Leivo taikinasta 12 sämpylää, palloja tai pitkuloita tulevan käytön mukaan.

Kohota liinan alla väh. 30min.

Voitele varovasti maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.

Paista 225* n. 15-20min.

PS.
Tein patonkeja tällä ohjeella 4kpl.

Taikinan herätys 1h ja kohotus 1h, muuten ohjeen mukaan.

Ei voitelua eikä siemeniä.

Paisto 225* 20-25min.

Älä peitä liinalla tms. että pysyvät rapeina.

Itse nostin leipäkoppaa vasten pystyyn, niin pohjakin rapsakoitui.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.8g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 28g97kcal2.9g19.8g0.3g1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 1g9kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g215kcal6.2g39.6g2.6g2.2g
Valittu annoskoko49g108kcal3.1g19.8g1.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna25g54kcal1.6g9.9g0.7g0.6g
Arvot/100g100g218kcal6.3g40.1g2.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429748