Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g9g1.9kcal0.1g0.4g0g0.1g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 2.8g0.4kcal0g0g0g0g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki7.5g6kcal1g0.1g0.1g0g
Hunajameloni kuorittu 6.6g2.4kcal0g0.5g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 3.7g1.3kcal0.2g0.1g0g0.1g
Saksanpähkinä 1.3g8.9kcal0.2g0g0.9g0.2g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g1.1g0.8kcal0g0.2g0g0g
Persilja 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g8.6g7.8kcal0.5g1.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 6.2g8.8kcal0.8g0g0.6g0g
Rypsiöljy 1g8.9kcal0g0g1g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml0.9g0.2kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g95kcal5.8g5.4g5.2g1g
Valittu annoskoko50g48kcal2.9g2.7g2.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna25g24kcal1.5g1.4g1.3g0.3g
Arvot/100g100g96kcal5.9g5.5g5.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004