Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 13g17kcal2.3g0g0.9g0g
Makaroni (myllynparas raaka)7.8g27kcal1g5.5g0.1g0.3g
Tomaattimehu Marli16g2.3kcal0.2g0.5g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g9g5.2kcal0.3g0.6g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.6g4.5kcal0g0g0.5g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%3.1g8.8kcal0.9g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g135kcal9.6g14.2g4.4g0.6g
Valittu annoskoko50g68kcal4.8g7.1g2.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna25g34kcal2.4g3.6g1.1g0.2g
Arvot/100g100g136kcal9.7g14.3g4.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322