Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki7.8g4.4kcal0.7g0.4g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.7g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 3.7g14kcal0.5g2.1g0.3g0.4g
Vehnälese, Liperin mylly0.8g1.1kcal0.1g0.1g0g0.4g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g2g6.5kcal0.2g1.3g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.8g0.2g0.5g
Rypsiöljy 0.8g7.5kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g168kcal5.8g28.4g2.6g3g
Valittu annoskoko50g84kcal2.9g14.2g1.3g1.5g
Annoskoko puolitettuna25g42kcal1.5g7.1g0.7g0.8g
Arvot/100g100g169kcal5.8g28.6g2.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558