Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 94g321kcal9.5g65.6g1.1g3.3g
Sokeri 7g29kcal0g7g0g0g
Voi 59g425kcal0.7g0.2g47.6g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g12g7.5kcal0.4g0g2.9g0g
Sokeri 76g309kcal0g76g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 70g30kcal6.9g0.3g0.1g0g
Sokeri 50g202kcal0g49.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana980g2774kcal38.8g422.8g103.8g7.8g
Valittu annoskoko490g1387kcal19.4g211.4g51.9g3.9g
Annoskoko puolitettuna245g693kcal9.7g105.7g26g2g
Arvot/100g100g283kcal4g43.1g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238166