Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g22g23kcal1.8g3.7g0.1g0.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1120g849kcal20.9g172.7g2.2g11.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g1400g392kcal8.4g83.3g2.8g35g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g280g196kcal0g11.2g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)700g595kcal7g24.5g49g0g
Kasvisliemikuutio 62g188kcal5.9g8.3g14.5g1g
Vesi, vesijohtovesi 1120g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 56g192kcal5.7g39.2g0.7g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9800g4945kcal103g699.2g139.2g104g
Valittu annoskoko4900g2472kcal51.5g349.6g69.6g52g
Annoskoko puolitettuna2450g1236kcal25.8g174.8g34.8g26g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445