Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g90g50kcal2.8g5.8g1.8g0g
Lihaliemikuutio Maggi20g56kcal1.8g1.4g4.6g0g
Kukkakaali 1785g429kcal32.3g39.3g5.4g41g
Palvikinkku HK 3%316g316kcal56.8g1.6g9.5g0g
Vesi2704g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9828g1700kcal187.4g96.2g42.6g82g
Valittu annoskoko4914g850kcal93.7g48.1g21.3g41g
Annoskoko puolitettuna2457g425kcal46.9g24.1g10.7g20.5g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830