Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g2397g8630kcal335.6g1630g74.3g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g120g30kcal0.5g10.1g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g30g31kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 1738g2446kcal32.5g9.6g239.3g82.7g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )300g2697kcal0g0g299.6g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g180g714kcal39.6g0g59.3g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g180g698kcal59.3g0g51.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9888g30489kcal939.8g3309.2g1447.8g167.6g
Valittu annoskoko4944g15244kcal469.9g1654.6g723.9g83.8g
Annoskoko puolitettuna2472g7622kcal235g827.3g362g41.9g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961