Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g63g0.8kcal0.2g0g0g0g
Suklaa tumma 126g649kcal4.9g66.9g38.9g6.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g25g16kcal0.9g0.1g6.3g0g
Sokeri 30g122kcal0g30.1g0g0g
Kuohukerma (Ingman)251g854kcal5.5g7.8g87.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana990g3285kcal23g209.8g266.2g13.4g
Valittu annoskoko495g1643kcal11.5g104.9g133.1g6.7g
Annoskoko puolitettuna248g821kcal5.8g52.5g66.6g3.4g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916