Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 2003g310kcal25.6g24g4g30g
Sipuli 220g67kcal2.8g10.6g0.4g3.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Kevytkerma801g962kcal25.6g36.1g80.1g0g
Valkoviini kuiva 401g275kcal1.2g2.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1202g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g100g90kcal3g3.5g7g0.7g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g160g401kcal35.3g1.6g28g0g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40.1g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g4g9kcal0.4g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9920g4968kcal190.4g164.6g319.6g69.4g
Valittu annoskoko4960g2484kcal95.2g82.3g159.8g34.7g
Annoskoko puolitettuna2480g1242kcal47.6g41.2g79.9g17.4g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402