Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 160g1137kcal1.2g0.6g128g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1600g528kcal52.8g78.4g0g0g
Hiiva 160g119kcal21g1.8g0.6g11g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)960g3168kcal259.2g0g230.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2080g7137kcal212g1456g25g72.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9920g24177kcal1092.4g3073.6g768g167.6g
Valittu annoskoko4960g12089kcal546.2g1536.8g384g83.8g
Annoskoko puolitettuna2480g6044kcal273.1g768.4g192g41.9g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570