Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1805g830kcal57.8g86.7g27.1g0g
Hiiva 181g135kcal23.7g2g0.7g12.5g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%108g271kcal15.2g11.9g6.1g53.1g
Pellavansiemenrouhe,Risetti238g1192kcal59.3g79.4g68.6g67.7g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1011g2932kcal101.1g576.2g23.3g202.2g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g1408g4928kcal183.1g985.7g29.6g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl217g1798kcal0g0g216.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9936g24170kcal880.4g3483.8g744g671g
Valittu annoskoko4968g12085kcal440.2g1741.9g372g335.5g
Annoskoko puolitettuna2484g6043kcal220.1g871g186g167.8g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761