Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 125g173kcal23.5g0g8.8g0g
Makaroni (myllynparas raaka)78g274kcal10g54.5g1.5g2.5g
Tomaattimehu Marli156g23kcal1.6g5.3g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g94g52kcal2.9g6g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.3g22kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos6.3g45kcal0g0g5g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%31g88kcal9.1g0.8g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana995g1350kcal95.4g142g45.2g5.4g
Valittu annoskoko498g675kcal47.7g71g22.6g2.7g
Annoskoko puolitettuna249g338kcal23.9g35.5g11.3g1.4g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322