Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Oliiviöljy 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 150g215kcal14.5g3g16.2g0.3g
Tomaattimurska 60g18kcal0.3g3.2g0.1g1.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g125g31kcal1.6g5.3g0.3g0g
Soijakastike 3.8g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Punaviini 25g18kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana995g714kcal36.8g38.8g41.4g8g
Valittu annoskoko498g357kcal18.4g19.4g20.7g4g
Annoskoko puolitettuna249g179kcal9.2g9.7g10.4g2g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424